Belang van Limburg in VBS Wijer

Na een bezoek van een eindredacteur van het belang van Limburg, hebben de leerlingen van het vierde leerjaar een artikel gemaakt voor de krant.

Ze leerden dat een redacteur de foutjes uit de artikels moet halen. Daarom hebben ze expres een foutje in hun artikel gemaakt. Het was spannend afwachten op de krant op te weten of het foutje gevonden werd. En ja hoor, het werd netjes verbeterd. Hieronder hun artikel met fout. Kunnen jullie het ook vinden?

Belang van Limburg in VBS Wijer

4de leerjaar leert hoe krant gemaakt wordt

Caroline Cardinaels, eindredacteur bij het belang van Limburg, kwam langs in het vierde leerjaar in VBS Wijer. Ze kwam ons leren hoe de krant gemaakt wordt. Dit ging door op dinsdag 28 maart. Dit kaderde binnen ons thema 'de krant'.

We kregen uitleg over hoe een goed artikel gemaakt worst. Zo leerden we dat het belangrijk is om een goede titel te bedenken. Het artikel moet ook antwoorden geven op de W-vragen: wie, wat, waar, wanneer, waarom.

Ze gaf uitleg over hoe de krant gemaakt wordt. Daar zijn veel mensen voor nodig: journalisten, fotografen, redacteurs, drukkers, mensen die zorgen voor de lay-out... Elk artikel legt dus een lange weg af. Van 's morgens 9 uur tot 's avonds 11 uur voor het artikel gedrukt kan worden.

Als aandenken kregen we allemaal een neklace, een pen en een krant. Er was ook nog tijd om veel vragen te stellen. Zo weten we nu hoeveel je kan verdienen bij de krant. We vonden het heel fijn dat Caroline ons een bezoekje kwam brengen. Het was zeer leerrijk en leuk.

Dit artikel werd gemaakt door alle leerlingen van het vierde leerjaar van Wijer.