Zeeklassen dag3 (foto)

Vandaag gingen we met de boot van Nieuwpoort naar Diksmuide.

De dodengang was om een onbekende reden gesloten en zagen we jammer genoeg enkel langs de buitenkant. We aten onze picknick op aan boord. Enkele topmomenten : samen gezellig op het dek zitten en genieten van het mooie uitzicht.

Aan de Ijzertoren kregen we uitleg over Mevrouwtje Tak, de laatste en enige bewoonster van Nieuwpoort tijdens WO I. We leerden allerlei dingen bij over de loopgraven, gasmaskers, het sluizencomplex ‘De ganzepoot’, koning AlbertI,….

Na een stevige wandeling langs de Ijzer konden we genieten van een lekker avondmaal.

Het vijfde leerjaar mocht even uitrusten op de kamer. Ondertussen trakteerde Lars het zesde leerjaar op chips en frisdrank voor zijn verjaardag.

Het spel ‘Mission impossible’ was een geslaagde afsluiter van de dag.

Schminken, liedje maken, vlechtjes maken, geld zoeken, bol zeep opwassen,… waren enkele van de ‘onmogelijke’ opdrachten. De kinderen brachten de opdrachten binnen een bepaalde tijd tot een goed einde. Dus verdienen ze morgen allemaal een lekkere verrassing! J

Kalender 2016-2017

Klik hier en dan vinden jullie de belangrijkste datums.

kalender