Bewegingsopvoeding

Alle leerlingen, dus ook de kleuters, turnen twee maal per week. De turnles gaat door in de parochiezaal.

De leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar hebben elke dinsdag turnles.

• 9u00-9u50: 1ste graad
  • 9u50-10u40: 2de graad
  • 10u55-11u45: 3de graad

De school verwacht dat de leerlingen een uitrusting dragen zodat deze lessen in optimale omstandigheden kunnen verlopen:

• turnpantoffels of loopschoenen
  • sportieve kledij: short + t-shirt van de school (een zakje om dit gerief in op te bergen)
  • zwembroek of badpak

Om de veertien dagen gaan we ook zwemmen. De zwemlessen gaan door op dinsdag in het zwembad van Sint-Truiden. We gaan met de bus. De juiste datums worden via de klasagenda en schoolkalender medegedeeld.

Op maandag- en donderdagnamiddag hebben de kleuters een uurtje turnen.
Indien mogelijk zou het leuk zijn om je kleuter op deze dagen vlotte kledij aan te doen.
De T-shirt van school mag, maar een stevige (sport)schoen is noodzakelijk om goed te kunnen bewegen!
Ouders zijn vrij ook voor hun kleuter een school t-shirt te kopen.

De kleuters van de derde kleuterklas gaan tijdens het laatste trimester ook zwemmen als voorbereiding op het eerste leerjaar.